VEILIGHEID & COMFORT


MEA beveiliging.

Better safe than sorry. * Watermelder * Luik- en deurbeveiliging * Gas- en rookmelder.

Plezier op het water wordt gekenmerkt door boten waarop je langer of korter kan verblijven. Veiligheid speelt daarbij een belangrijke rol.
De MEA beveiliging is een oplossing waarbij veiligheid én comfort worden gecombineerd. Door speciale en draadloze technieken komen er geen ongewenste gasten aan boord en wordt veiligheid geborgd door entree-, gas-, en waterdetectie.

1

MEA centrale unit


Deze unit is het hart van de beveiliging waar alle componenten bij elkaar komen. Signalering wordt direct doorgegeven aan de sirene en/of naar het Finder® volg- en registratiesysteem.

2

Waterdetectie


De draadloze watersensor wordt geplaatst op het laagste punt van de boot. Zodra de sensor in aanraking komt met water/vloeistof gaat er een melding naar de MEA beveiliging. Een koppeling naar een bilgepomp is mogelijk en kan worden geactiveerd

3

Deur-, raam- of luikdetectie


Een draadloos contact detecteert of deur, raam of luik geopend of gesloten is. Wanneer de MEA beveiliging is ingeschakeld, zal - bij opening - het alarm afgaan

4

Koolmonoxidedetectie


Koolmonoxide is iets lichter dan lucht en zal door de warmte stijgen. Daarom worden deze sensoren zo hoog mogelijk en in de buurt van een mogelijke bron, zoals gasfornuis, geiser of kachel geplaatst. Naast de koppeling met de MEA beveiliging kunnen deze sensoren ook autonoom worden gebruikt met een akoestische signalering..

5

Gasdetectie


De gassensoren worden zo laag mogelijk in de boot geplaatst omdat propaan en/of butaangas zwaarder zijn dan lucht. Er kunnen meerdere sensoren worden geplaatst. Naast de koppeling met de MEA beveiliging kunnen deze sensoren ook autonoom worden gebruikt met een akoestische signalering.

6

Afstandsbediening


Met de draadloze afstandsbediening kan de MEA beveiliging eenvoudig in- en uitgeschakeld worden.

7

Noodstroom sirene


De sirene gaat af wanneer er een alarm is. De beveiliging blijft signaleren, ook wanneer uw boordspanning wegvalt.

8

Finder volgsysteem


Met het Finder® volg- en registratiesysteem zal de MEA beveiliging de meldingen doorgeven aan smartphone of desgewenst de Particuliere Alarm Centrale (PAC) van Mobile RED met 24-uurs beschikbaarheidsgarantie. Gecertificeerd voor de verzekering als Klasse TV-terugvindsysteem.

Finder, het online platform voor alles dat beweegt.

Finder is een platform voor draadloze, mobiele toepassingen.

Finder is een platform voor draadloze, mobiele toepassingen. Je kunt hier niet alleen het gebruik en de inzet van je motor- of zeilboot zichtbaar maken, maar alles eromheen. Zoals je kano, roeiboot, buitenboordmotor of vouwfiets. Buiten de watersport kun je natuurlijk ook auto’s, bestelbusjes, grasmaaiers en motorfietsen bedienen en beschermen. Zelfs je huisdier kun je volgen.

De aanschaf van een boot gebeurt veelal vanuit emotie en financiële haalbaarheid. Ook in deze volgorde. Vanuit de gedachte dat we ons kostbare bezit lang willen koesteren en gebruiken is Finder ontstaan. Met de nieuwste technieken beschermen we wat u lief is en houden we u op de hoogte van wat er plaatsvindt als u niet aan boord bent.

Beter zicht op uw bezit
Met Finder combineren we oude en nieuwe technieken tot handige oplossingen en toepassingen. We zetten gps- en gsm-technieken in om inzichtelijk te maken wat er aan boord gebeurt. Actieve sensoren melden direct dat er iets verandert. Of u nu wel of niet aanwezig bent, zodat u direct actie kunt ondernemen.

Maritieme domotica houdt een oogje in het zeil
Finder werkt vrijwel altijd moeiteloos samen met de bestaande meldingssystemen en zorgt dat lokale signaleringen draadloos en op afstand bediend kunnen worden. Zo blijft u op de hoogte of de bilgepomp is geactiveerd of dat er ongeoorloofd bezoek aan boord is. Ligt u te slapen? Ook dan houdt Finder de kachel, leidingen of geiser nauwlettend in de gaten. U ontvangt onmiddellijk een waarschuwing als er gas lekt of er koolmonoxidedampen ontsnappen, bijvoorbeeld door een defecte afvoer. Voorkomen is beter dan genezen en Finder helpt daarbij. Een geruststellende gedachte.

 

Met MEA staat uw veiligheid en comfort voorop!